Tips voor het sturen van een geboortekaartje

Tips voor het sturen van een geboortekaartje

Zijn jullie net bevallen? Dan is het gebruikelijk om een geboortekaartje rond te sturen naar jouw directe omgeving. Iedereen weet namelijk dat jullie in verwachting zijn van een baby, maar nu is het moment dan daadwerkelijk aangebroken. Hierbij is het goed om een geboorte kaartje te gaan versturen, maar hoe doe je dit nu precies? Hieronder staan we stil bij een aantal tips omtrent het versturen van een geboortekaartje.

Begin op tijd met het maken 

Als je zwanger bent, is het gebruikelijk dat er een hoop andere dingen op de checklist staan voordat je aan het nadenken gaat over een geboortekaartje. Echter, is het toch aan te raden om hier op tijd mee te beginnen. Je hoeft natuurlijk niet direct te weten wat je wilt gaan bestellen, maar het is wel goed om je op tijd te gaan oriënteren zodat je een goed beeld krijgt van wat mooi is. Door dit toe te passen zul je merken dat het een stuk eenvoudiger wordt waardoor je zult merken dat het maken van een kaartje erg leuk wordt.

Maak het kaartje persoonlijk

In een geboortekaartje is het mogelijk om van alles kwijt te kunnen. Over het algemeen wordt er toch wel gekozen voor basisinformatie. Hierbij kun je denken aan:

  • Alles over de baby zoals de naam, geboortedatum, geboortetijd en geboortegewicht;
  • Algemene informatie zoals jullie adres, telefoonnummer en momenten waarin jullie aan het rusten zijn;
  • Tot slot nog een persoonlijke boodschap.

Door deze structuur toe te passen zul je merken dat je voor de bevalling al aan een leuke kaart kunt werken. Daarbij hoef je de gegevens van de bevalling pas in te vullen nadat de bevalling heeft plaatsgevonden.

Kijk naar een modelkaart

Je weet pas echt of een babykaartje geschikt is als je hem in het echt hebt gezien. Om deze reden is het aan te raden om een modelkaart te gebruiken, mits dit tot de mogelijkheden behoort. Hierdoor kun je in het echt zien hoe de kleuren eruit zien, of de tekst leesbaar is en/of de structuur is zoals je had verwacht. Daarnaast kun je ook echt kijken of het kaartje past bij de pasgeboren baby. Als je een jongetje hebt gekregen wil je natuurlijk wel een mooi en stoer geboortekaartje jongen versturen.

Koop alvast de enveloppen

Als je net bent bevallen, heb je natuurlijk geen zin om nog een stapel enveloppen te gaan bestellen om deze vervolgens te gaan adresseren. Om deze reden is het goed om van tevoren een lijst samen te stellen met daarbij de adressen waar het heen gestuurd dient te worden. Dit is een perfect kluisje dat je in jouw zwangerschapsverlof kunt oppakken.