Waar moet u rekening mee houden voordat je een kitten in huis neemt?

Waar moet u rekening mee houden voordat je een kitten in huis neemt?

Wanneer u een kitten koopt wilt u uiteraard dat het beestje opgroeit tot een gezonde kat. Om dat voor elkaar te krijgen is het van belang dat u zorgt voor de juiste materialen. In dit artikel leest u waarop u moet letten en hoe u kan bijdragen aan een goede ontwikkeling van uw kitten.

 

Zorg voor de juiste voeding!

Als u een kitten in huis hebt is het van groot belang dat u zorgt voor de juiste voeding. Zo dient u gezonde voeding te halen met voldoende vitaminen en mineralen. Ook hebben jonge kittens moedermelk nodig om zich te ontwikkelen. Als de kitten geen moedermelk meer krijgt, kan u ervoor kiezen om hier een vervanger voor te kopen. 

 

Zorg voor de juiste vaccinaties

Een kitten dient net als een mens vaccinaties te krijgen. Op een leeftijd van 9 en 12 weken krijgen zij twee vaccinaties. Zo dient een kitten gevaccineerd te worden tegen de niesziekte en kattenziekte. Na de eerste vaccinaties is het van belang dat u uw kitten elk jaar opnieuw laat vaccineren.  Zo houdt u uw kitten in de beste conditie!

 

Een kitten zindelijk maken duurt even

Een kitten is net als een kind in het begin nog niet zindelijk. Dit kan voor vervelende situaties zorgen. Zo kan kattenpis erg stinken en wilt u uiteraard voorkomen dat uw huis hiernaar gaat ruiken. Om dit te voorkomen kunt u bij bij verschillende winkels een speciale spray kopen. Met deze spray neutraliseert u de geur en verdwijnen de vlekken. Als u op dit moment een kitten in huis hebt of binnenkort een kitten wilt kopen, is het sterk aan te raden om deze spray te gebruiken. 

 

Vlooienpreventie is ook bij kittens van belang

Kittens kunnen net als honden last krijgen van vlooien. Om dit te voorkomen is het handig om te starten met vlooienpreventie. Er zijn diverse middelen die u hiervoor kunt gebruiken. Bij de meeste winkels kunt u een pipet kopen waar anti-vlooienmiddel in is verwerkt. Dit brengt u vervolgens aan in de vacht van de kitten. 

 

Ontworm uw kitten en voorkom lichamelijke ongemakken bij uw kitten!

Een kleine kat dient ontwormd te worden. Voor het ontwormen van uw kitten kunt u diverse middelen gebruiken. De hoeveelheid die u hiervoor gebruikt hangt af van het product, maar ook van de grote van de kat. In de meeste gevallen staat het er achterop de verpakking hoeveel u van dit product moet gebruiken. Wanneer dit niet het geval is, dan kun je het terugvinden in de gebruiksaanwijzing. Daarnaast staat het vaak ook nog op een website vermeld.