Waarom een traplift kopen?

Waarom een traplift kopen?

Traplopen is gezond voor je lichaam en op deze manier kun je dagelijks veel calorieën verbranden. Traplopen doe je iedere dag en voor ouderen is dit vaak de enige vorm van beweging op een dag. Toch kan het zijn dat je moeilijk kunt traplopen en last hebt van bepaalde medische aandoeningen, zoals artrose en zwaar overgewicht. Met deze twee aandoeningen is het juist ongezond om trap te lopen. Dit komt doordat deze activiteit de gewrichten zwaar worden belast. Dit is niet handig en daarom is het ideaal om een traplift te gebruiken in je woning. De prijs traplift is behoorlijk laag als je kiest voor een tweedehandse traplift en met een subsidie is dit vaak gratis. Hoe werkt dit allemaal? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

Tweedehands traplift

Veel mensen kopen een traplift op maat, zodat deze precies past op de trap. In veel gevallen is dit niet nodig en is het ook nog eens heel duur. Je betaalt al snel meerdere duizenden euro’s voor een op maat gemaakte traplift. Gelukkig zijn er ook aanbieders op het internet die juist een traplift tweedehands verkopen. Deze zijn een stuk goedkoper en vaak ook nog eens van een hoge kwaliteit. Deze trapliften zijn prima te gebruiken en in sommige gevallen is een tweedehands traplift zelfs gratis.

Een tweedehands traplift is vaak gratis, omdat je een subsidie kunt krijgen van de overheid. De overheid heeft namelijk geld opzij gezet voor mensen die een traplift nodig hebben. Je krijgt deze subsidie niet zomaar en je hebt hier ook echt een medische verklaring voor nodig. Een tweedehands traplift kost vaak 50% minder dan een nieuwe traplift en met de subsidie is dit zo goed als gratis. Kijk goed op het internet naar de voorwaarde van de subsidie, zodat je kunt zien of je in aanmerking komt.

Installatie

Je betaalt vaak niet alleen voor de traplift, maar ook voor de installatie. Sommige aanbieders doen dit gratis, maar dit is niet altijd het geval. Alle trapliften moeten op de traptreden geïnstalleerd worden. Iedere trap is anders waardoor de installatie behoorlijk lang kan duren. Als de trap een hoek heeft, is de installatie wat ingewikkelder en zijn ze ook iets langer bezig. De installateur laat ook zien hoe je de traplift moet gebruiken, zodat je precies weet hoe dit werkt. De bediening is vrij eenvoudig en vaak heeft bijna niemand hier problemen mee.